La Petite Bande - Nieuws
SIGISWALD KUIJKEN
Nieuws
13 februari 2020
'Bleib bei uns, Bach” nu in promotie
De Nederlandstalige versie van Sigiswald Kuijkens Bach-boek  "Bleib bei uns, Bach” kunt u nog bekomen zolang de voorraad strekt.   
 •  Bij een donatie van 80 € aan LPB krijgt u dit  Bach-boek mét de bijhorende CD van Bachs  cantate BWV 147  toegestuurd.  
 •  Bij een donatie van 60 € verkrijgt u het boek zonder de CD.
Hoe?
 1. Gelieve een bericht te willen zenden met de vermelding van uw naam, uw adres, het aantal boeken dat u wenst, en de taal die u wenst (Nederlands, Frans, Engels of Duits). Het e-mailadres van het secretariaat van la Petite Bande is: info@lapetitebande.be
 2. Gelieve uw betaling te verrichten via één van volgende twee betaalwijzen:
  • Per overschrijving op de rekening van ‘Votre Petite Bande’:
   IBAN: BE30 4310 6868 0111
   BIC: KREDBEBB
  • Voor wie in België resideert bestaat de mogelijkheid om te doneren via de rekening van de Koning Boudewijn Stichting (deze kan een fiscaal attest afleveren voor de som die u doneert).
   Fonds “La Petite Bande” bij de Koning Boudewijn Stichting
   IBAN: BE10 0000 0000 0404
   BIC: BPOPTBEB1
   Gestructureerde mededeling: ***013/0370/00060***
30 januari 2020
Interview: Mattheüs Passie in Amsterdam
Intiem zoals 300 jaar geleden: De barokke muziekvisionair Sigiswald Kuijken dirigeert de Matthäus-Passion met een klein ensemble. In een kleine band lijkt dit net zo sterk als in het grote Amsterdamse Concertgebouw...

Link naar origineel artikel
30 januari 2020
Nieuw boek: “MIJN MOZART... ZIJN TOVERFLUIT”
Sigiswald en Wolfgang Amadeus zijn in dit boek een éénheid geworden!
Deze onovertroffen, meesterlijke “Toverfluit” van Mozart - samen met zijn geniale librettist Schikaneder - wordt hier door Sigiswald Kuijken liefdevol en tegelijk ook in alle eenvoud tot zijn essentie teruggebracht, zonder vreemde bedenkingen, noch eigentijdse aanpassingen.
18 juni 2019
Nieuwe release: The Chamber Music - The Accent Recordings (1978 - 2007)
Winnaar van de  Diapasion d'O  2019
18 juni 2019
Nieuwe release: The Concertos - The Accent Recordings 2006-2016
Vivaldi  - Bach - Telemann - Haydn - Mozart
17 maart 2019
Nieuwe release: Auferstehungshistorie (SWV 50)
 
11 maart 2018
Nieuwe release: Piano Concertos K. 413, 414 & 415
De zussen Marie en Veronica Kuijken hebben samen met hun vader Sigiswald Kuijken de nieuwe plaat Wolfgang Amadeus Mozart - Piano Concertos K413, K414 & K415 (Challenge Classics CC72752) opgenomen, die een nieuwe draai geeft aan de periodische prestaties.
Mozart schreef deze drie concerti voor klavecimbel of fortepiano, met volledig orkest. Ook schreef hij ze zo dat de blaaspartijen weggelaten konden worden, en de traditionele vier strijkkwartetinstrumenten gebruikten om een kamerversie van het werk te maken. Het is duidelijk dat dit vroeg om zeer zorgvuldig koord schrijven en aandacht voor evenwicht. Ook kleur zal voor Mozart een overweging zijn geweest bij het schrijven van winden om de orkestrale textuur te verrijken.
Deze opname maakt gebruik van fortepiano met de kwartetversie, maar brengt één belangrijke verandering. Dirigent en in dit geval eerste violist Sigiswald Kuijken heeft de cello vervangen door een contrabas. Zijn argumentatie hiervoor is dat Mozart waarschijnlijk zou hebben aangenomen dat de meeste particuliere kopers van zijn gepubliceerde partituur klavecimbels bezaten en de kamerversie zouden hebben gekozen, waarbij het klavecimbel beter in balans was met de vier strijkinstrumenten. Door te kiezen voor opname met de meer robuuste fortepiano was de luidere, rijkere bas een even robuust alternatief voor de cello. Bovendien, het overschakelen naar contrabas beweegt die een octaaf lager zetten, waardoor een voller, meer orkestrale effect voor het kleine ensemble ontstaat.
De keuze is een weloverwogen, maar slimme en effectieve keuze. Het plaatst een grootschalig werk in een intieme setting voor een zeer bevredigende en boeiende voorstelling.
20 februari 2018
Nieuwe release: Cantatas for the Complete Liturgical Year in 64 cantatas in 19 CD's
Dir. Sigiswald Kuijken
Uw browser is verouderd.

Update uw browser, of gebruik Google Chrome voor een betere gebruikservaring.