La Petite Bande - Così Fan Tutte
SIGISWALD KUIJKEN
Così Fan Tutte

Een fotogallerij van onze feestelijke 'Così Fan Tutte' - Produktie

Gallery - Così Fan Tutte - klik door op "SLIDESHOW"

Met veel plezier delen we hier een fotogalerij van onze recente feestelijke productie Così Fan Tutte van Mozart. We hopen dat deze beelden de passie en opwinding weergeven die we voelden toen we deze prachtige opera tot leven brachten, in de geest van historisch geïnspireerde uitvoeringspraktijk die essentieel is voor La Petite Bande.


De meeste van deze foto's zijn genomen in Antwerpen, december 2022, in de voormalige kapel van Campus Carolus (met dank aan de KUL Antwerpen); we danken hiervoor fotograaf Guy Kleinblatt.
Sommige foto's zijn eerder genomen in Italië (juni '22) door Mario Guerra, die we ook bedanken.
 
Così fan Tutte, de produktie voor La Petite Bande's 50-jarig bestaan, plant verdere ontwikkelingen

Così fan Tutte, de produktie voor La Petite Bande's 50-jarig bestaan, plant verdere ontwikkelingen

Met de realisatie van onze Così Fan Tutte productie, die een avontuur is geweest van 15 maanden intense voorbereidingen en een reeks van repetitieperiodes naar de première toe, staat de produktie nu op poten... en kan naar de toekomst kijken!

Wij stellen de retorische vraag: is er een plaats voor 18de eeuwse acteerstijl in de 21ste eeuwse opera-wereld? 
Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is het "regietheater", in min of meer extreme vormen, gemeengoed geworden in de officiële operatheaters wereldwijd.
Bij La Petite Bande zijn we ervan overtuigd dat er in de 21ste eeuw òòk een plaats onder de zon is voor operaproducties die een andere noordelijke ster volgen: het herontdekken en cultiveren van de levendige en intense kunst van 18e eeuwse gestiek, declamatie en theatrale lichaamstaal.
Ons doel is dan ook om met deze produktie meermaals op tournee te gaan in de komende jaren.

Deze pagina geeft de ontwikkelingen van en rond deze productie weer, in chronologische volgorde, vanaf 2022. Onderaan vindt u de oudste berichten, bovenaan de meest recente.

Foto: Guy Kleinblatt

 
We voelen ons begrepen

Zondag 11 december 2022 vond in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw onze première van Mozart's "Così Fan Tutte" plaats. Tegelijkertijd de viering van 50 jaar La Petite Bande èn een mijlpaal in onze opera-avonturen.

Operamagazine heeft een diepgaande en uitgebreide recensie van onze uitvoering gepubliceerd, waar wij zeer blij mee zijn. We voelen ons begrepen!

Lees hier deze recensie op de site van Operamagazine
LA PETITE BANDE viert zijn  50ste VERJAARDAG met MOZARTS opera COSÌ FAN TUTTE

LA PETITE BANDE viert zijn  50ste VERJAARDAG met MOZARTS opera COSÌ FAN TUTTE

50 jaar La Petite Bande: Così Fan Tutte in Amsterdams Concertgebouw!

LA PETITE BANDE viert zijn  50ste VERJAARDAG met MOZARTS opera COSÌ FAN TUTTE
in de prachtige Concertzaal van het CONCERTGEBOUW in AMSTERDAM op Zondag 11 December 2022 om 14u15.

Kom en vier met ons mee, ontdek deze unieke authentieke Mozart opera!

Klik hier voor tickets

La Petite Bande presenteert u Mozart's "Così Fan Tutte". De muzikale kwaliteit van het ensemble wordt gecombineerd met flamboyante kostuums en een intense acteerstijl die teruggrijpt naar de theatrale lichaamstaal van de 18de eeuw.
Muzikale en visuele aspecten worden zo in een harmonieuze eenheid samengebracht en laten de oorspronkelijke levendigheid van Mozarts en Da Ponte's prachtige komedie de vrije loop.

Così Fan Tutte is de derde van de grote opera's van Mozart/Da Ponte: de origineelste en de rijpste ervan. La Scuola degli Amanti, "De School van de Geliefden" is de echte titel van de opera, en inderdaad: de vier jonge en onstuimige geliefden hebben veel te leren... maar alle zes de personnages hebben zo hun eigen moeilijkheden in dit burleske avontuur, totdat aan het eind onverwachts alles goed komt. 

Fiordiligi           ANAIS MERLIN, sopraan
Dorabella         JOHANNA REITHMEIER, mezzosopraan
Ferrando          NILE SENATORE, tenor
Guilelmo          ANTHONY RIVERA, bariton 
Despina           MAYAN GOLDENFELD, sopraan
Don Alfonso    GUILLEM BATLLORI, bariton

SIGISWALD KUIJKEN, dirigent
MARIE KUIJKEN, regie
MARIJKE SILEGHEM, kostuums

INSTRUMENTAAL ENSEMBLE LA PETITE BANDE
Sara Kuijken, concertmeester

Zoals in Mozarts tijd vaak het geval was, heeft Sigiswald Kuijken de partituur van de opera bewerkt voor kamerensemble: een strijkkwintet met contrabas en twee hoorns, ondersteund door een klavecimbel voor de begeleiding van de recitatieven. Een welkom gevolg is dat de relaties tussen zangers en afzonderlijke instrumentisten natuurlijkerwijs hechter en intiemer zijn geworden, zowel muzikaal als op menselijk vlak: een echte troupe !  

We kijken ernaar uit u te begroeten om samen te vieren en te genieten van Mozart's buitengewone muziek en Da Ponte's fijne humor.  
​​EEN UNIEKE GELEGENHEID !!
 
Meer informatie
Uw browser is verouderd.

Update uw browser, of gebruik Google Chrome voor een betere gebruikservaring.