La Petite Bande - Het Bach Boek
SIGISWALD KUIJKEN
Het Bach Boek

Sigiswald Kuijken en ikzelf, zijn vrouw Marleen Thiers, waren op 22 juni 2012 als verdoofd door de beslissing van de Vlaamse regering om geen structurele subsidies meer te geven aan LPB.

Dat het orkest hierdoor zou ophouden te bestaan was voor ons géén optie. In de weken en maanden na de pijnlijke beslissing hebben wij dan ook intens nagedacht over manieren om in deze nieuwe situatie LPB toch in leven te blijven houden: het orkest is ons en u allen – onze luisteraars van over de hele wereld – immers té dierbaar!

Zo kwam een originele reddingsactie tot stand, die in april 2013 al veelbelovend van start ging. Om het orkest op langere termijn te redden, moet deze actie evenwel ononderbroken en onverminderd verdergezet worden; zij zal in de toekomst ook door nieuwe initiatieven worden aangevuld.

Daarom blijven wij deze lopende reddingsactie hier verder aan het publiek voorstellen, in de hoop dat nòg velen het voorbeeld zullen volgen van hen die reeds actief instapten. Moge aldus met de hulp van allen LPB verder kunnen 'leven' en 'spelen'.


Een uniek boek...

De Vlaamse uitgeverij Lannoo had in 2010 aan Sigiswald gevraagd om een boek te schrijven over zijn persoonlijke ervaring en zijn eigen verhouding met de persoon en de muziek van J.S. Bach. Dit viel bij Sigiswald in goede aarde en hij begon - tussen het drukke concertleven door met het schrijven ervan. Na de plotse noodsituatie van LPB groeide echter bij ons beiden het idee om van dit boek nu de hefboom te maken van onze reddingsactie: we beslisten een intekenactie in combinatie met verschillende donatie-modaliteiten op te zetten, en het boek rond 16 februari 2014 (de 70ste verjaardag Sigiswald) op te sturen naar de intekenaars-donateurs.

Sigiswald maakte inmiddels in oktober 2013 het boek af. Het is opgedragen aan het verdere bestaan van LPB en draagt als titel: 'Blijf bij ons, Bach' (naar de Cantate BWV 6 van J.S. Bach: 'Bleib bei uns, denn es will Abend werden').

De succesvolle petities van 2009 en 2012 overtuigden ons van de wereldwijde faam van LPB en maakten ons duidelijk dat het boek overal gelezen moet kunnen worden en dus in zoveel mogelijk talen omgezet dient te worden. We kozen er daarom voorlopig voor om het boek te laten verschijnen in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Japans.


... en een exclusieve CD!

LPB heeft speciaal voor dit boek in de zomer van 2013 een opname gemaakt van Cantate nr. 147 'Herz und Mund und Tat und Leben' van J.S. Bach, om als CD bij het boek te voegen. In deze cantate bevindt zich het beroemde slotkoraal 'Jesu bleibet meine Freude'.


Sigiswald signeert elk Bach-boek eigenhandig voor u.

De Nederlandstalige versie van Sigiswald Kuijkens Bach-boek “Bleib bei uns, Bach” kunt u nog bekomen zolang de voorraad strekt.

 • Bij een donatie van 80 € aan LPB krijgt u dit Bach-boek mét de bijhorende CD van Bachs cantate BWV 147 toegestuurd.
 • Bij een donatie van 60 € verkrijgt u het boek zonder de CD.

Hoe?
 1. Gelieve een bericht te willen zenden met de vermelding van uw naam, uw adres, het aantal boeken dat u wenst, en de taal die u wenst (Nederlands, Frans, Engels of Duits). Het e-mailadres van het secretariaat van la Petite Bande is: info@lapetitebande.be
 2. Gelieve uw betaling te verrichten via één van volgende twee betaalwijzen:
  • Per overschrijving op de rekening van ‘Votre Petite Bande’:
   IBAN: BE30 4310 6868 0111
   BIC: KREDBEBB
  • Voor wie in België resideert bestaat de mogelijkheid om te doneren via de rekening van de Koning Boudewijn Stichting (deze kan een fiscaal attest afleveren voor de som die u doneert).
   Fonds “La Petite Bande” bij de Koning Boudewijn Stichting
   IBAN: BE10 0000 0000 0404
   BIC: BPOPTBEB1
   Gestructureerde mededeling: ***013/0370/00060***

Uw browser is verouderd.

Update uw browser, of gebruik Google Chrome voor een betere gebruikservaring.