La Petite Bande - Het Bach Boek
SIGISWALD KUIJKEN
Het Bach Boek

Het Bach - boek 'Bleib bei uns , Bach'

Sigiswald Kuijken en echtgenote Marleen Thiers waren op 22 juni 2012 als verdoofd door de beslissing van de Vlaamse regering om geen structurele subsidies meer te geven aan LPB.

Dat het orkest hierdoor zou ophouden te bestaan was voor hen géén optie. In de weken en maanden na de pijnlijke beslissing hebben zij  dan ook intens nagedacht over manieren om in deze nieuwe situatie LPB toch in leven te blijven houden: het orkest was (en is nog steeds) hen  en u allen –  luisteraars van over de hele wereld – immers té dierbaar!

Zo kwam een originele reddingsactie tot stand, die in april 2013 van start ging.  
Een uniek boek...

De Vlaamse uitgeverij Lannoo had in 2010 aan Sigiswald gevraagd om een boek te schrijven over zijn persoonlijke ervaring en zijn eigen verhouding met de persoon en de muziek van J.S. Bach. Dit viel bij Sigiswald in goede aarde en hij begon - tussen het drukke concertleven door met het schrijven ervan. Na de plotse noodsituatie van LPB groeide echter  het idee om van dit boek de hefboom te maken van een  reddingsactie  voor LPB :  Sigiswald en Marleen  beslisten een intekenactie in combinatie met verschillende donatie-modaliteiten op te zetten, en het boek vanaf midden februari 2014 (de 70ste verjaardag Sigiswald) op te sturen naar de intekenaars-donateurs.

Sigiswald maakte in oktober 2013 het boek af. Het was opgedragen aan het verdere bestaan van LPB en droeg als titel: 'Blijf bij ons, Bach' (naar de Cantate BWV 6 van J.S. Bach: 'Bleib bei uns, denn es will Abend werden').

De succesvolle petities van 2009 en 2012 overtuigden  Sigiswald en Marleen  van de wereldwijde faam van LPB en maakten hen  duidelijk dat het boek overal gelezen moest kunnen worden en dus in zoveel mogelijk talen omgezet diende te worden. Zij kozen er daarom voor, om het boek te laten verschijnen in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Japans.
... en een exclusieve CD!

LPB heeft speciaal voor dit boek in de zomer van 2013 een opname gemaakt van Cantate nr. 147 'Herz und Mund und Tat und Leben' van J.S. Bach, om als CD bij het boek te voegen. In deze cantate bevindt zich het beroemde slotkoraal 'Jesu bleibet meine Freude'.
Sigiswald signeerde elk Bach-boek eigenhandig voor donateurs

De actie met  het Bach boek van Sigiswald Bach-boek “Bleib bei uns, Bach”  is inmiddels in een nieuw stadium beland :  

- De Nederlandstalige versie is NIET  meer te verkrijgen via donatie bij LPB - maar ALLEEN nog via de reguliere boekhandels (Uitgave Lannoo,Tielt ), aan de heersende boekhandel-tarieven. 
-  De Duitstaligen versie is niet meer te verkrijgen
-  Van de ENGELSE en FRANSE versies (mét de bijhorende CD van Bachs cantate BWV 147) zijn nog enkele exemplaren te verkrijgen via La  Petite Bande, voor een donatie van 80 €  (Bij een donatie van 60 € verkrijgt u het boek zonder de CD).

Hoe gaat u te werk als u in deze Engelse of Franse versies bent geïnteresseerd?

  1. Gelieve een bericht te zenden met de vermelding van uw naam, uw adres, het aantal boeken dat u wenst, en de taal die u wenst ( Frans, Engels). Het e-mailadres van het secretariaat van la Petite Bande is: info@lapetitebande.be
  2. Gelieve uw betaling te verrichten via overschrijving op de rekening van ‘Votre Petite Bande’:
    IBAN: BE30 4310 6868 0111
    BIC: KREDBEBB


Uw browser is verouderd.

Update uw browser, of gebruik Google Chrome voor een betere gebruikservaring.